Zichtbaarheid

Homo in actie: zichtbaarheid - bevorderen van de zichtbaarheid van christelijke homo's en lesbiennes, zowel binnen de christelijke hoek als binnen de bredere samenleving.

Het derde project dat door LKP, CHJC en ContrariO in 2008-2012 is uitgevoerd, heette “Homo in actie: zichtbaarheid”. Het doel was de zichtbaarheid van christelijke homo’s en lesbiennes te bevorderen, zowel binnen de christelijke hoek als binnen de bredere samenleving. Daarom hebben we in de eerste plaats de websites van onze organisaties verbeterd (zie de website van het LKP, de website van CHJC en de website van ContrariO), de verenigingspublicaties geüpgrade en nieuwe representatiemiddelen (flyers, visitekaartjes, banners etc.) ontwikkeld en/of aangeschaft. In de tweede plaats hebben we bijdragen geleverd aan diverse evenementen. Onder de verantwoordelijkheid van het LKP zijn bijdragen geleverd aan de Gay Pride in Amsterdam, waaronder roze vieringen (in 2010 en 2011 in samenwerking met de Protestantse Kerk Amsterdam) de deelname van het heilig bootje van christelijke holebi’s op de Canal Parade. Daarnaast zijn het LKP, CHJC en ContrariO aanwezig geweest op de Roze Zaterdag, de EO Jongerendag 2011 en het Xnoizz Flevo Festival. Op die evenementen werden honderden gesprekken gevoerd met bezoekers over homoseksualiteit en de positie van (christelijke) homo’s, lesbiennes en biseksuelen.
Het LKP, CHJC en ContrariO hebben expertise opgedaan, middelen ontwikkeld en relaties opgebouwd. Die zullen worden benut om ook de komende jaren aan bovengenoemde en andere evenementen bijdragen te leveren. Wilt u een beroep op hen doen, dan kunt u via de websites van de organisaties of via het contactformulier van deze projectenwebsite contact leggen.

enkele reacties

Er zijn momenteel 1 van hen