Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
Studiemiddag seksuele en christelijke identiteit – LCC+ Projecten

Studiemiddag seksuele en christelijke identiteit

Het Werkverband van Queer Theologen organiseert op vrijdag 25 mei een studiemiddag over seksuele en christelijke identiteit.

 In orthodox-christelijke kringen wordt soms gezegd dat homo’s en lesbiennes hun identiteit niet in hun seksualiteit, maar in Christus moeten zoeken. Het kenmerkt(e) de werkwijze van Different, waarover de afgelopen maanden veel te doen is geweest. Ook in een van de lezingen tijdens een congres van de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg) kwam dit naar voren. Zulke uitspraken en manieren van denken roepen vragen op (die overigens niet alleen relevant zijn voor orthodoxe christenen):

– Wat is seksuele identiteit, wat is ‘identiteit in Christus’, en hoe verhouden die twee zich tot elkaar?

– Als homoseksuele identiteit onderschikt is aan christelijke identiteit, geldt dit dan niet evenzeer voor iedere vorm van seksualiteit?

– Op welke manieren wordt het begrip ‘identiteit’ binnen queer theorie/theologie geproblematiseerd en gedeconstrueerd? Spelen dergelijke queertheoretische/-theologische inzichten niet juist opvattingen over de ‘veranderlijkheid’ en ‘geneesbaarheid’ van homoseksualiteit in de kaart?

Die vragen zullen centraal staat op de studiemiddag van het Werkverband van Queer Theologen op vrijdag 25 mei in Utrecht. Ter voorbereiding lezen we hoofdstuk 2 uit het boek Sexuality and the Christian Body van Eugene Rogers (1999). Als bestuur hebben we enkele leden gevraagd om een korte reactie op de tekst voor te bereiden.

Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met de voorzitter, Marco Derks (marco@queertheologen.nl).

Plaats: Silogebouw, Herenstraat 34-36, Utrecht.

Tijd: 14.30 ontvangst, 15.00 begin, 17.00 borrel.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie