Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
Persbericht LCC Plus: veel belangstelling Feestdag christelijke roze vrouwen – LCC+ Projecten

Persbericht LCC Plus: veel belangstelling Feestdag christelijke roze vrouwen

Ruim honderd vrouwen zullen op 9 november aanstaande in Amersfoort de “Feestdag over geloof voor roze vrouwen” bijwonen. LCC Plus, de christelijke LHBT-alliantie die de themadag organiseert, is verwonderd over de grote belangstelling. De animo duidt volgens LCC Plus op een grote behoefte aan ontmoeting onder christelijke lesbische, biseksuele en transgendervrouwen -en dat deze groep groter is dan vaak wordt gedacht.

Dubbele emancipatie

LCC Plus organiseert de dag nadat uit een eigen inventarisatie bleek dat lesbische en biseksuele vrouwen in veel kerken met een dubbele emancipatiestrijd te maken krijgen: als seksuele minderheid en als vrouw. De kerkverlating onder lesbische vrouwen blijkt hoog en binnen meer behoudende kerken is het voor (lesbische) vrouwen vaak niet mogelijk om over homoseksualiteit mee te praten op bestuurlijk niveau. Biseksualiteit en transgenderisme blijken bovendien onderwerpen die zelden op de kerkelijke agenda staan, waardoor biseksuele en transvrouwen onzichtbaar blijven.

Steun in de rug

Met de themadag wil LCC Plus de zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en transgendervrouwen in christelijke gemeenschappen vergroten. Zo willen de organisaties aandacht vragen voor de eigen inbreng en stem van gelovige roze vrouwen. Marianne Welten, secretaris van Netwerk Mirre voor les-/bi vrouwen, geloof en spiritualiteit: “Door de dag een feestelijk karakter te geven willen we benadrukken dat gelovig én roze zijn iets moois is om te vieren. We zijn erg blij dat zoveel vrouwen dit feestje willen meemaken en hopen dat het hen waar nodig een steun in de rug geeft”.

In het roze Licht

De feestdag, die als thema “In het roze Licht” heeft, is bedoeld voor vrouwen van alle kerkelijke gezindten en leeftijden. Ook heterovrouwen die zich betrokken voelen kunnen zich aanmelden. Voor de feestdag zijn nog enkele plekken beschikbaar. Vrouwen die willen deelnemen kunnen zich nog tot 1 november aanmelden op de website www.inhetrozelicht.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma en de locatie.

De LCC Plus Alliantie bestaat uit Netwerk Mirre, HolyFemales.nl, LKP, ContrariO en CHJC. Deze organisaties ontvingen subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om in de periode 2012-2014 vijf projecten uit te voeren ter bevordering van de sociale acceptatie van christelijke LHBT-ers in kerk en samenleving.

‘LHBT’ staat voor: Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie