Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
‘Met de vrouw die je bemint…’: forumdiscussie lesbisch Bijbellezen – LCC+ Projecten

‘Met de vrouw die je bemint…’: forumdiscussie lesbisch Bijbellezen

Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven. (Prediker 9: 9)

Al eeuwenlang vormt de Bijbel een belangrijke inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar God, het goede leven en elkaar. Alleen… de Bijbel is ‘oud’, en vanuit een mannelijk, heteroseksueel perspectief geschreven. Het valt niet altijd mee om je als vrouw aangesproken te voelen, helemaal wanneer je ook lesbisch bent. Toch zijn er ook vele christelijke lesbische vrouwen die in de Bijbel een belangrijk richtsnoer hebben gevonden in hun zoektocht naar antwoorden op grote en kleine levensvragen. Hoe maak je als lesbische vrouw deze vertaalslag van eeuwenoude teksten naar de praktijk van alledag?

Over deze vraag gaan vooraanstaande gelovige vrouwen met elkaar en de deelnemers in gesprek tijdens een forumdiscussie. Deelnemers aan het panel zijn in ieder geval Hantie Kotzé (predikant en geestelijk verzorger bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam), Charlotte Venema (voorzitter Protestantse kerk Amsterdam) en Jolande van Baardewijk (theologe, documentairemaker en creatief denker). Het gesprek is bedoeld om van elkaar te leren hoe we ons deze oude, heilige teksten eigen kunnen maken. 

De forumdiscussie vindt plaats op zondag 5 augustus van 13:45 – 14:45 uur in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam en sluit aan bij de Gay Pride Kerkdienst die om 12 uur ´s middags wordt gehouden op dezelfde locatie. De forumdiscussie wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestante Kerk Amsterdam.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie