Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
De Roze Vragenlijst – LCC+ Projecten

De Roze Vragenlijst

De Roze Vragenlijst: Landelijk onderzoek naar acceptatie van mensen met homoseksuele, lesbische en biseksuele gevoelens
Hoe staat het ervoor met de acceptatie van homoseksualiteit en biseksualiteit in Nederland? Om hier achter te komen, is een groot landelijk onderzoek gestart. Dit onderzoek heet de Roze Vragenlijst en staat van 18 oktober tot 31 december online op http://www.rozevragenlijst.nl/. Het doel van dit onderzoek is om de acceptatie in kaart te brengen van mensen die (ook) op hetzelfde geslacht vallen.
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) voert dit onderzoek uit in opdracht van de Rijksoverheid. De overheid wil graag weten wat de ervaringen van homoseksuelen , lesbiennes en biseksuelen zijn. Als dat nodig is, kan zij in het homo-emancipatiebeleid een plan ter verbetering bedenken. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd aan de verantwoordelijke minister van homo-emancipatie.
Voormalig minister voor homo-emancipatie Ronald Plasterk heeft een video boodschap opgenomen voor de Roze Vragenlijst om het belang van deelname te onderstrepen. “Het is hard nodig dat iedereen meedoet,” stelt hij. De boodschap van Plasterk is op de website http://www.rozevragenlijst.nl/ te bekijken.
Iedereen vanaf 16 jaar die gevoelens voor hetzelfde geslacht heeft (gehad) kan de vragenlijst op http://www.rozevragenlijst.nl/ anoniem invullen. Onder de deelnemers worden 100 cadeaubonnen verloot.
Voor meer informatie: rozevragenlijst@scp.nl

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie