Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
CDA vaart mee op Canal Parade – LCC+ Projecten

CDA vaart mee op Canal Parade

PERSBERICHT LKP – Voor het eerst vaart het CDA mee tijdens de Amsterdamse Canal Parade. CDA-kamerlid Corien Jonker stapt op 1 augustus aan boord van het ‘heilig bootje’. Samen met veertig christelijke homo’s en lesbiennes wil zij duidelijk maken dat geloof en homoseksualiteit samengaan.

Bijdrage
Vorig jaar nog leek de Canal Parade uitsluitend een PvdA-aangelegenheid te zijn. Corien Jonker, die namens het CDA woordvoerder homo-emancipatie in de Tweede Kamer is, doorbreekt dat idee: “Als CDA hopen wij dat onze deelname leidt tot meer dialoog. Dialoog tussen homoseksuelen met en zonder christelijke achtergrond. Maar zeker tussen christelijke homoseksuelen en de kerken. Religie staat voor mij voor acceptatie. Hopelijk creëert het een opening en kunnen we elkaar hier meer en meer in vinden. Hieraan draag ik graag mijn steentje bij en daarom vaar ik mee.”

Gewoon buitengewoon
Het ‘heilig bootje’ zal varen onder het motto ‘christen en homo – gewoon buitengewoon’. Daarmee wil de organisatie laten zien dat homo-zijn en christen-zijn samen kunnen gaan. Zowel geloof als seksuele oriëntatie gaan over wie je in essentie bent. Corien Jonker stemt daarmee in: “Het is goed dat christenen meedoen in de Canal Parade. Acceptatie om wie je in essentie bent, mag geen uitzonderingen kennen.”

Belangrijke zaak
De Stichting Landelijk KoördinatiePunt (LKP) groepen kerk en homoseksualiteit, verantwoordelijk voor de boot, is erg blij met deze steun vanuit het CDA. Woordvoerder Wielie Elhorst: “De aanwezigheid van het Tweede Kamerlid maakt glashelder dat de sociale acceptatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in de samenleving en in religieuze gemeenschappen ook een belangrijke zaak is voor het CDA.”

Manuel
Vorige week nog verbood de EO haar presentator Manuel Venderbos om mee te varen op het heilig bootje. Manuel had christelijke homo’s en lesbiennes graag een hart onder de riem willen steken, maar de directie vond het bootje een brug te ver.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie