Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
29 juni: Roze Zaterdag Viering in Utrecht – LCC+ Projecten

29 juni: Roze Zaterdag Viering in Utrecht

Persbericht Roze Zaterdag Viering Utrecht 2013

“Weet jij mij beter dan ik?” Onder dit thema wordt op 29 juni 2013 om 11:00 u. de Roze Zaterdag Viering gehouden in de Domkerk te Utrecht.

Lesbiennes, homo’s biseksuelen, transgenders; hun vrienden en familie en alle overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de laagdrempelige kerkdienst die traditioneel de aftrap van Roze Zaterdag vormt. De Roze Viering is vanouds een feestelijk moment waarop geloof en seksuele diversiteit centraal staan. Over kerkmuren heen komen LHBT-ers al decennia lang samen om hun geloof te beleven. Op Roze Zaterdag gebeurt dit tijdens de Roze Viering op grootschalige en creatieve wijze.

Dit jaar wordt in het bijzonder stilgestaan bij de vraag wie God is en wie mensen zijn: de wereld om ons heen en wijzelf veranderen steeds. Mensen en God zijn –gelukkig maar- nooit vast te pinnen of in hokjes te stoppen. Elkaar, onszelf en God kennen blijft daarmee een uitdaging die een leven lang duurt. De dienst wordt opgeluisterd door een gelegenheidskoor en voor de begeleiding van de zang zijn er enthousiaste en bekwame muzikanten. Tijdens de viering zal een doventolk aanwezig zijn en er worden liturgieën in braille gemaakt. De kerk is goed toegankelijk voor minder valide bezoekers. Er is oppas voor kinderen van 0-6 jaar.

De Roze Zaterdag Viering van 2013 wordt georganiseerd onder de auspiciën van de Utrechtse Stedelijke Raad van kerken (USRK). Het citypastoraat Domkerk biedt ons gastvrijheid en meer! Ds. Alleke Wieringa (Remonstrantse Gemeente Utrecht) houdt de overweging. Aan de liturgie en praktische organisatie is meegewerkt door vrijwilligers uit de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Oud-Katholieke Kerk en de EUG Janskerk.

Voor en na de viering ben je welkom in het DomCafé, dat van 10:00 tot 15:00 uur open is. Na afloop van de viering is er gelegenheid om door te praten. Wij nodigen iedereen van harte uit om op 29 juni aan te sluiten in de Domkerk, Domplein, Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station): de Roze Viering begint om 11:00 u.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie