Warning: fopen(/home/lkpweb63/public_html/lccprojecten.nl/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/lccprojecten.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/file.php on line 247
22 januari 2013: presentatie toolkit “Hulpverlening aan christelijke LHBT-ers” – LCC+ Projecten

22 januari 2013: presentatie toolkit “Hulpverlening aan christelijke LHBT-ers”

MOVISIE en LCC Plus nodigen u van harte uit om de presentatie bij te wonen van de “toolkit” Geloven onder de regenboog: handreiking voor hulpverlening aan christelijke LHBT’ers. Christelijke lesbiennes, homo’s, biseskuelen en transgenders zitten vaak met allerlei vragen die te maken hebben met hun seksuele identiteit of genderidentiteit in relatie tot hun geloofsopvattingen en geloofsgemeenschap. Voor hulpverleners is het niet altijd makkelijk om aan te voelen hoe de hulpvraag van de cliënt samenhangt met de specifieke kerkelijke achtergrond. De handreiking biedt achtergrondkennis die hulpverleners kunnen gebruiken bij het zoeken naar mogelijkheden om hun cliënten verder op weg te helpen. Dit gebeurt aan de hand van een overzicht van de verschillende kerkelijke visies op homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderisme, verhalen van christelijke LHBT-‘ers zelf en een aantal aanbevelingen voor hulpverleners.

Programma

15:00 Ontvangst met koffie en thee

15:15 Welkom: René Venema (voorzitter LCC Plus)

15:25: Toelichting op de totstandkoming en noodzaak van het project: Juul van Hoof (MOVISIE)

15: 35 Inhoudelijke toelichting op de handreiking: Joost de Wolf (auteur)

16:00 In ontvangstneming handreiking: vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

16:15 Borrel

Praktische informatie

De presentatie vindt plaats op dinsdag 22 januari, van 15:00 u. tot 17:00 u. in vergadercentrum LaVie, Lange Viestraat 351 in Utrecht. Aanmelden kan door uiterlijk 18 januari een mail te sturen aan Mariecke van den Berg, projectcoördinator van de LCC Plus Projecten: mvandenberg@lccprojecten.nl. Vanaf 22 januari zal de toolkit ook online beschikbaar zijn op de websites van movisie (www.movisie.nl) en LCC Plus (www.lccprojecten.nl).

 

Dit project is tot stand gekomen dankzij subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en uitgevoerd door kenniscentrum MOVISIE en LCC Plus (alliantie van de vijf christelijke LHBT-organisaties LKP, CHJC, ContrariO, Netwerk Mirre en HolyFemales.nl.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Partners van de LCC+ Alliantie

Partners van de LCC+ Alliantie