TransPride Kerdienst 6 augustus 2017!

Geplaatst op de 26 juli, 2017 op 2:08 pm Geschreven door in Nieuws

                   

 

‘Een nieuwe naam’ – Eerste Trans Pride Kerkdienst 6 augustus 2017

Een novum voor de kerkdienst tijdens Amsterdam Pride: de Trans Pride Kerkdienst. In deze dienst worden de stemmen van gelovige transgenders voor het eerst uitdrukkelijk gehoord.

Een nieuwe naam ontvangen is een belangrijke kwestie voor transgenders. De keuze van een nieuwe naam of aanspreekwoord, beter passend bij wie je bent, markeert een grote stap in een nieuw leven.Tijdens de gebruikelijke kerkelijke afsluiting van de Amsterdam Pride klinken dit jaar stemmen van gelovige transgenders die laten horen wat transitie inhoudt en wat het betekent te worden wie je ten diepste bent. De Trans Pride Kerkdienst vindt plaats op zondag 6 augustus.

Centraal in deze dienst staat het Bijbelverhaal (Genesis 32) van Jakob, die na zijn worsteling bij de Jabbok verder leefde met een nieuwe naam.

De viering is voorbereid door leden van de werkgroep ‘Transgender en Geloof’ (Transvisie) en de voorbereidingsgroep van de Gay Pride Kerkdienst.  Met:
Jolanda Molenaar     overdenking
Merel Moistra           cabaretière
Gerben Eilander       drama
Jos van der Bijl        organist
Marian Geurtsen       cantor
ds. Wielie Elhorst     liturg

Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten. Daarna vindt de presentatie van de brochure ‘Transgender en geloof/kerk’ plaats. De schrijvers willen bijdragen aan de zichtbaarheid van transgenders in de kerk en hun positie daar verbeteren.

Zondag 6 augustus 2017, 12.00 uur.       Kerk open vanaf 11.30 uur.

Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM  Amsterdam.

Facebook: Gay Pride Kerkdienst
Niet voor publicatie: wilt u meer weten over de Trans Pride Kerkdienst, neem dan contact op met Wielie Elhorst, LHBT-predikant, tel. (06) 22 85 76 76 of e-mail: jhw.elhorst@gmail.com.