Even voorstellen: Heleen Bos en Mariecke van den Berg als workshopleidsters Roze Vrouwendag 2017!

Geplaatst op de 20 september, 2017 op 11:55 am Geschreven door in Nieuws

In aanloop naar onze mooie vrouwendag zal elke week een workshopleidster zich aan jullie voorstellen. Een kort stukje waarin zij iets vertelt over haar achtergrond en wat zij in de workshop graag met jullie wil delen.

Deze week hebben we zelfs twee mensen die zich voostellen! Heleen en Mariecke vertellen kort wie ze zijn en over hun workshop ‘Lesbisch voor beginners’!

“Hai ik ben Heleen, 32 jaar en ik kom uit Amersfoort. Nadat ik huilend bij een lesbisch huisgenootje uit de kast was gekomen, ik mijn moeites had verteld, zij mij begrepen en getroost had en we de ‘zware’ gesprekken hadden gehad zei ze: ‘misschien is het nog wat te vroeg om dit te zeggen, maar welcome to the club! We gaan samen alle series en films die ik heb kijken. Leuk dat we dit nu kunnen delen.’ Ik heb nog steeds moeites en soms zware gesprekken, want het is niet makkelijk als lesbische christen, maar het kan ook leuk en luchtig zijn. Daarom wil ik onze workshop geven!’

Hoi, ik ben Mariecke, 34, uit Utrecht. Ik heb me een tijdje als “professioneel christenlesbo” namens LCC Plus beziggehouden met de acceptatie van LHBT’s in christelijke kring. Daarnaast heb ik een tijd onderzoek gedaan naar debatten over homoseksualiteit en religie. Je zou dan bijna vergeten dat er naast beladen gesprekken over homoseksualiteit ook gewoon goeie ‘roze’ films, boeken en niet te vergeten levenservaringen zijn die laten zien dat er meer is dan de gebaande paden en dat het heel leuk kan zijn om alternatieve wegen te bewandelen. In onze workshop gaan we daarover in gesprek en ik verwacht daar zelf ook weer veel van op te steken.

De LOI-cursus “lesbisch zijn” moet nog verschijnen, dus doen we ondertussen ons best om er zelf wat van te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, lesbisch zijn? Gebruik je het L-woord of vermijd je dat liever? Is lesbisch zijn hetzelfde als hetero zijn uitgezonderd van je voorkeur voor een partner van hetzelfde geslacht? Welke type lesbo’s zijn er en hoe herken je ze? Hoe kan je zelf zichtbaar zijn en bestaat de gaydar? Zijn er films, boeken, liedjes en series waarin je herkenning vindt en die je graag met anderen zou willen delen? Of die gewoon erg prettig zijn om naar te kijken. Zijn er specifieke ervaringen die ‘we’ gemeen hebben, zoals de vraag of en wanneer je uit de kast komt en hoe je je verhoudt tot geloof, gemeenschap en traditie? In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over dat soort vragen, maar niet al te serieus, we mogen er best een beetje om lachen toch? In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden zijn gevorderden ook van harte welkom.”

Reken jij jezelf tot een beginner of juist tot de gevorderden? Ontdek het met deze leuke workshop! Opgeven voor de vrouwendag kan nog altijd via: http://www.lccprojecten.nl/true-colors-shining-through. We zien je graag op zaterdag 14 oktober!